Cum sa iti faci un site web

,
Am primit foarte multe intrebări în ultima vreme despre cum se poate face un site şi care ar fi cea mai ieftină metodă. Ca să faci bani pe internet va trebui până la urmă să ai habar ce înseamnă o pagină web.
Mai întâi trebuie făcută o mică diferenţă. Vrei site sau blog? Dar hai să le luăm pe rând:
I. Cum îmi fac un blog
Cred că ţi-ai format deja o idee despre ceea ce înseamnă un blog în ziua de azi. Ideea a pornit de la „jurnal personal online” apoi a continuat cu bloguri ce deţin informaţii destul de valoroase (de exemplu te învaţă să faci ceva – de la afaceri pe net până la tutoriale în Photoshop).
Ai de ales mai multe variante dacă vrei să îţi faci un blog.
a. Te poţi înscrie pe wordpress.com sau blogspot.com, siteuri ce îţi dau posibilitatea de a crea un blog în doar câteva minute fără mare bătaie de cap. Desigur asta are câteva dezavantaje. Nu eşti stăpân în totalitate pe domeniul tău web. Aici mă refer la faptul că nu poţi să modifici codul sursă după bunul tău plac, nu ai posibilitatea de a implementa pluginuri ce nu există deja pe site şi de care ai nevoie, iar în plus, oamenii au o mai mare încredere în domeniile cumpărate decât în cele gratuite. Ca să nu mai vorbim de siteurile ce oferă programe genul „pay per post” şi care nu acceptă domenii gratuite ca să le promoveze articolele/produsele etc. Aşadar dacă vrei să câştigi bani pe internet, citeşte punctul următor.
b.      Îţi cumperi un domeniu pe care instalezi tu platforma WordPress. Cea pe care o folosesc şi eu. Înainte de a face asta, te sfătuiesc să citeşti articolele următoare, exact în ordinea în care le-am pus:
1.      Cum să-ţi alegi un domeniu – numele domeniului tău e foarte important.
2.      Cum să-ţi alegi cel mai bun host – vei găsi informaţii despre cele cum să îţi faci un plan înainte de cumpăra spaţiu pe internet.
3.      Cum să instalezi WordPress – despre asta am scris în PDF-ul gratis pe care îl ofer.
Un blog se poate transforma destul de uşor în site. Mai ales cu toate plugin-urile pe care le oferă WordPress. De aceea dacă nu vrei bătăi de cap, îţi poţi instala WordPress apoi poţi învăţa cum să îl foloseşti ca pe un site.
II. Cum îmi fac un site
Nu are rost să descriu acum toate ciudăţeniile ce ţin de programare când vine vorba de construcţia unui site, fiindcă ştiu că te-ai plictisi. Aşa cum spuneam, programarea e pentru cei ce vor să o înveţe. La ora actuală sunt destule metode de a avea propriul site pe gratis sau pe o sumă foarte mică de bani.
1. Foloseşte un CMS
CMS vine de la Content Management System. Personal când am auzit prima dată de aşa ceva, încă mă dădeam cu capul de pereţi ca să-mi fac şi eu un site dinamic.
CMS-ul este o aplicaţie software a cărei scop este să creeze şi să administreze/intreţină un site web. Un fel de WordPress, dar cu alte funcţionalităţi.
Cu ajutorul CMS-ului îţi poţi modifica structura paginilor, designul, direct din panoul de administrare ce îl oferă.
Joomla şi Mambo sunt două din CMS-urile ce le-am folosit de-a lungul timpului. Sunt destul de bune, dacă vrei să începi cu ceva şi nu ai idee, poţi începe cu asta. Sau, te poţi rezuma la WordPress. În linkul următor ai o metodă foarte uşoară de a transforma blogul într-un CMS.
2. Fă-ţi propriul site
Aici e un pic mai complicat, mai ales pentru cei ce nu se pricep prea bine la programare.
Dacă nu ai nevoie însă de conţinut dinamic, ci doar de o pagină de prezentare, atunci situaţia devine mai simplă.
Există pe net foarte multe aplicaţii ce îţi permit generarea de pagini web fără a şti o boabă din tehnologiile web. Trebuie doar să scrii pe google „free web site generator” şi vei găsi o grămadă de rezultate.
Când eram la inceput cu programarea web, nu prea aveam eu idee cum să afişez conţinut dinamic. Atunci am dat de CuteNews, o aplicaţie ce a revoluţionat aproape totul pentru mine. Cu ajutorul scriptului ai posibilitatea de a adăuga conţinut dinamic pe siteul tău. Asta înseamnă că poţi pune ştiri, comentarii, ai un panou de administrare. În plus e şi foarte simplu de utilizat.
Dacă ar fi să aleg una din opţiunile de mai sus, cu siguranţă cea mai simplă şi utilă e instalarea WordPress. Nu necesită cunoştinţe prea mari de programare, are foarte multe plugin-uri ce îţi permit să faci aproape orice din siteul tău şi e gratis pe deasupra.

0 comentarii to “Cum sa iti faci un site web ”

Trimiteți un comentariu

 

Bancuri Bula, Bancuri noi, Bancuri cu blonde, bancuri tari Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates