Cum sa-ti alegi cel mai bun host

,
Înainte de a te gândi ce tip de host ai avea nevoie pentru siteul tău, trebuie să ştii ce vrei să pui pe el. Pentru că oferte sunt destule, care mai de care, dar nu toate se potrivesc cu ceea ce ţi-ar folosi ţie.
Ok, uite paşii pe care ar trebui să-i urmezi:
  • Stabileşte categoria în care se încadrează siteul tău
Asta înseamnă să ai un domeniu de activitate. Ce faci cu el? Vinzi online? E un blog personal? Sau doar un site în care adaugi poze? Acest lucru e foarte important, pentru că te va ajuta să găseşti oferta care se potriveşte cerinţelor tale. O să-ţi explic imediat despre ce e vorba.
  • Stabileşte tipul şi cantitatea conţinutului pe care vrei s-o încarci pe site
E un lucru destul de important, fiindcă un site cu poze va cere întotdeauna mai mult spaţiu decât un blog personal în care o să scrii doar despre pasiunea ta, să zicem.
  • Estimează numărul de vizitatori pe care vrei să-l ai lunar pe site
Traficul înseamnă vizitatori. Vizitatorii înseamnă că paginile tale sunt vizualizate şi încărcate de pe server. După cum ştim, fiecare pagină are o anumită dimensiune. Imaginile la fel. Chiar dacă pagina de index are să zicem 30 de KB cu tot cu imagini, aceasta va fi încărcată de fiecare vizitator în parte. Şi până la urmă de ce contează aşa de mult? Pentru lungimea de banda (bandwidth sau cantitatea de date transferate de către server, fiecărui utilizator în parte).
  • Gândeşte-te dacă ai nevoie de:
  1. Subdomenii
  2. Adrese mai multe de e-mail
  3. Conturi pentru FTP (încărcare date de pe calculatorul tău cu ajutorul unui FTP manager)
Poate vrei să îţi faci şi un subdomeniu la siteul tău. Sau poate vrei să le oferi vizitatorilor tăi o astfel de opţiune. La fel se întâmplă şi când vine vorba de emailuri sau conturi pentru FTP. Unele servicii de hosting ofera prea puţine subdomenii, adrese de email etc. la abonamentele ce includ preţuri mici.
Aşadar, care e cel mai bun host până la urmă?
Cel care se potriveşte cu ceea ce vrei tu să faci. Trebuie să ai în vedere:
  1. Spaţiu – dacă pe siteul tău vrei să pui multe poze, atunci o să ai nevoie de mai mult spaţiu, dacă în schimb o să scrii doar articole, atunci nu e nevoie de aşa mult, dar nu duce totul la extrem. Eu zic ca un minim 100 de MB pentru blog personal şi minim 1-2 GB pentru un site de poze, e de ajuns.
  2. Trafic lunar (lungimea de bandă) – câteva zeci de mii de vizitatori lunar îţi vor consuma la bandă de nu te vezi. De aceea e bine să găseşti un host cu trafic nelimitat pentru un site cu mai multă cantitate, şi un host cu trafic acceptabil (10-20 GB lunar) pentru un site cu articole să zicem.
  3. Subdomenii, emailuri, adrese de e-mail – sunt şi acestea importante dacă ai nevoie de ele.

0 comentarii to “Cum sa-ti alegi cel mai bun host ”

Trimiteți un comentariu

 

Bancuri Bula, Bancuri noi, Bancuri cu blonde, bancuri tari Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates